10 razloga zašto se morate odreći sindroma super mame

Za svaku od vas mama koje sve to rade, pokušavajući steći status Super Mame, dopustite mi da vam dam svoje osobno mišljenje. Ne isplati se! Potraga za Super mamom je beskrajna potraga koja će vam na kraju koštati veliku cijenu. Evo 10 razloga zašto morate odmah zaustaviti ovu potjeru.

Ne postoji mama koja sve može napraviti savršeno jer što se mene tiče, savršenstvo ima vrlo visoku cijenu. Drugim ljudima naizgled savršeno, za perfekcioniste često nije onakva kakva je stvar.

Sindrom super mame doslovno ubija žene. Bolesti povezane sa stresom su u porastu, a zahtjevi koje žene danas sebi postavljaju izravno pridonose stresu u njihovom životu. Ovaj stres je često iscrpljujući.

Previše je uloga u našem današnjem životu. Pokušati držati korak s različitim šeširima koje svakodnevno nosimo ponekad je nemoguće. Osjećati potrebu da budete savršeni u svima njima je iscrpljujuće.

Naša djeca propuštaju neka dragocjena iskustva s nama koja ne mogu vratiti. Često smo toliko zaokupljeni svojim popisima obaveza da uopće zaboravimo staviti na popis stvarno važne stvari.

Iscrpljujuće je!!! Morati učiniti sve što smatrate da društvo očekuje od vas, jer majka je neodoljiva. Nije zabavno. Koliko se netko stvarno zabavljao pokušavajući sve napraviti savršeno? Vašim prijateljima ćete se više svidjeti kada se možete smijati svojim nesavršenostima zajedno s njihovim.

Kvaliteta vašeg života će se odmah poboljšati. Kada donesete odluku da se odmorite i date svoj osobni rekord umjesto 100% savršenog, ogromna težina se skida s vaših ramena. Anksioznost i depresija mogu biti krajnji rezultat nerealnih standarda koje si dosljedno postavljate.

Super mama nikada ne uživa u trenutku. Ona je uvijek multitasking i razmišlja što dalje treba učiniti. Život će te proći prije nego što znaš.

Nastavak divljenja ženama koje mogu sve to će i dalje postavljati nerealne zahtjeve majkama da sve to učine. Počnimo se diviti majkama koje odvajaju vrijeme da se njeguju. Divimo se ženama koje mogu uživati u druženju s djecom na igralištu i biti stvarno prisutne dok čitaju svojoj djeci. Nazdravimo mamama koje priznaju da ne mogu sve, cijelo vrijeme. Čestitamo ženama na njihovoj iskrenosti i sposobnosti da zatraže pomoć. Počnimo slaviti svoje nesavršenosti umjesto da se tučemo zbog njih. Prestanimo osuđivati jedni druge i umjesto toga ponudimo podršku.

Nismo savršena stvorenja niti nam je suđeno da budemo. Pa zašto se trudimo biti? Ne bi li majčinstvo bilo puno zabavnije da ne mora biti savršeno?

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .