5 razloga zašto roditelji vole audio knjige

Tako je, mama i tata, slušanje knjiga na vrpci pruža sve te prednosti i više.

Jeste li znali da će u značajnom dijelu njihova djetinjstva intelektualni kapacitet vaše djece biti veći od njihove sposobnosti čitanja? To znači da mogu razumjeti materijal kada im se čita naglas koji ne bi mogli pročitati. Zanimljivo zar ne?

Moja djeca vole audio knjige i volim što ih vole. Kao majka četvero djece koja se školuje kod kuće, puno čitam naglas. Audio knjige mi daju malo odmora u glasu.

Možete puštati knjige na kaseti dok ste u autu i obavljate zadatke. Vrijeme za spavanje i spavanje također su omiljeno vrijeme za slušanje priče. (A ako su vaša djeca poput moje, istrošite se mnogo prije nego što to učine, tako da su knjige na vrpci spas jer im pomažete da odustanu nakon što odradite priču prije spavanja!)

Slušanje audio knjiga jača djetetovu sposobnost slušanja, vještinu koja je vrlo važna za njihovo akademsko postignuće.

Audio knjige također omogućuju vašem djetetu da čuje tečno čitanje s malo smisla… mnoge ih čitaju autori ili profesionalni glumci.

Ako se vaše dijete muči s čitanjem, audio knjige povezuju čitanje s užitkom… tako je važno ako vaše dijete želi razviti cjeloživotnu ljubav prema čitanju!

Audio knjige pomažu vašem djetetu da nauči vizualizirati priču koristeći svoju maštu umjesto slika (nasuprot tome, gledanje televizije trenira mozak da bude lijen i oslanja se na slike).

Zašto ne biste i svoje dijete naveli na brzi put do uspjeha u čitanju pritiskom na gumb za reprodukciju?

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .